Ποιο είναι το προφίλ των εθελοντών;

 

- Ταλέντο στα εικαστικά και γενικά στις εικαστικές κατασκευές με διάθεση προσφοράς.

- Κατά τις δράσεις μας με τα παιδιά να διαθέτει υπομονή, αγάπη και φιλική διάθεση.

- Πνεύμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και συνέπειας.

 

 

Τι θέσεις / αρμοδιότητες αναλαμβάνουν;

 

Στις τοιχογραφίες κάποιος έμπειρος με το αντικείμενο εθελοντής, αναλαμβάνει τα σχέδια και την επίβλεψη της ολοκλήρωσης του έργου. Στη συνέχεια τα σχέδια αποτυπώνονται στους τοίχους, ορίζονται τα χρώματα γεμίσματος και οι υπόλοιποι εθελοντές αναλαμβάνουν να χρωματίσουν ένα συγκεκριμένο τμήμα ή ανάλογα με την τοιχογραφία αναλαμβάνουν να φιλοτεχνήσουν ένα μέρος της.

Στις συμμετοχές σε bazaar οι εθελοντές, εάν το επιθυμούν, φιλοτεχνούν πίνακες  ή αντικείμενα, ακόμα και κοσμήματα και τα στέλνουν ταχυδρομικά απευθείας στο ίδρυμα ή τον χώρο που έχουμε επιλέξει. Έτσι έχουν συμμετάσχει καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα, ακόμα κι απ’ το εξωτερικό.

Σε μας στέλνουν φωτογραφίες των έργων τέχνης για ανάρτηση στην σελίδα μας. Επίσης, ανάλογα, υποστηρίζουμε την οργάνωση του bazaar.

 

 

Πώς ενημερώνονται οι εθελοντές για τις δράσεις
που προκύπτουν και πόσο χρόνο απασχολούνται;

 

Μέσω της σελίδας μας στο facebook και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) δίνουμε την πληροφορία για το θέμα και τις ημέρες διεξαγωγής της δράσης. Για παράδειγμα, αν πρόκειται για παράδοση έργων σε κάποιο ίδρυμα ή για συμμετοχή σε bazaar ο εθελοντής μπορεί να φιλοτεχνήσει όσα έργα θέλει  και να τα αποστείλει μέχρι την ημερομηνία που έχει ορισθεί. 

Αν πρόκειται για τοιχογραφίες (συνήθως διαρκούν 2-3 ημέρες, ανάλογα το βαθμό δυσκολίας), οι εθελοντές καλούνται με τον ίδιο τρόπο (facebook, e-mail), να δηλώσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα τη διαθεσιμότητα και τις ώρες που μπορούν να συμμετάσχουν.

Ο καθένας συμμετέχει σε όποια δράση μπορεί, χρειάζεται όμως συνέπεια.

Ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που θα προσφέρει.

 

 

 

Γιατί κάποιος εθελοντής να προτιμήσει να προσφέρει
το χρόνο του σε αυτή την ομάδα;

 

Γιατί οι «Ζωγράφοι σε δράση για τα ΠΑΙΔΙΑ» δίνουν τα πιο χρωματιστά κίνητρα!

Πιο μεγάλη χαρά από αυτήν της προσφοράς δεν υπάρχει! Πόσο μάλλον όταν συνδυάζει την ομορφιά της τέχνης με την αγάπη για τα παιδιά. Επίσης, όλοι μας υποκλινόμαστε στην αλήθεια και την αγνότητα των παιδιών. Η επαφή μαζί τους είναι το ωραιότερο «κομμάτι» της δράσης μας.

Αν λοιπόν ο εθελοντής ψάχνει καλλιτεχνικές διεξόδους και ενδιαφέρεται να ζεστάνει τις ψυχούλες μικρών παιδιών, ας μη χάνει άλλο χρόνο! Τον περιμένουμε να ζωγραφίσουμε μαζί καινούρια χαμόγελα!  Η πείρα μας έχει δείξει πως η χαρά κι η ικανοποίηση που παίρνεις, δεν συγκρίνεται στο ελάχιστο με αυτό που προσφέρεις.

Κάθε χρόνο οι ανάγκες για προσφορά στα παιδιά μεγαλώνουν κι εμείς με τον τρόπο μας προσπαθούμε ν΄ ανταποκριθούμε. Σας καλούμε να δείξετε έμπρακτα την αγάπη σας για τα παιδιά.

Μέσα από την συμμετοχή σας στην ομάδα αναδεικνύονται οι αληθινές αξίες της ζωής , όπως είναι η αγάπη, η φιλία, η συντροφικότητα κ.λ.π.

Παρακαλούμε να προωθήσετε σε φίλους και γνωστούς σας την εθελοντική μας κίνηση.

                

Γίνε εθελοντής

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ,

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων

και εκδήλωσης ενδιαφέροντος

 

Αντιγράψτε και συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία σε έγγραφο

(πχ word) και στείλτε το μας στο irenekourtz.art (at) gmail (dot) com 

 

Όνομα:

Επώνυμο:

Περιοχή κατοικίας:

Επάγγελμα-απασχόληση:

Ενδιαφέροντα:

Τηλέφωνο:

e-mail:

 

Γιατί προσφέρεις εθελοντικά το χρόνο σου;

 

Τι σε προσέλκυσε στην ομάδα μας;

 

Σύντομο βιογραφικό, ή κάποια περιγραφή σας.