Τοιχογραφία στο Ειδικό Σχολείο
στον Άγ. Δημήτριο
ag.dimitris6.jpg
ag.dimitris5.jpg
ag.dimitris4.jpg
ag.dimitris3.jpg
ag.dimitris2.jpg
ag.dimitris1.jpg

Από το ειδικό σχολείου Αγ. Δημητρίου, μας ρώτησαν αν μπορούσαμε να φτιάξουμε κάτι στο σχολείο τους. Η πρωτοβουλία ήταν της κας Πάολας Παρτσαλάκη, η οποία είναι ειδική παιδαγωγός (μέσα από τις τέχνες) και εικαστική ψυχοθεραπεύτρια του σχολείου και του διευθυντή κου Σπύρου Κονταράκη. 

  Η απάντησή μας ήταν άμεση και θετική, όμως λόγω άλλων δράσεων της ομάδας, που προηγούνταν, καθυστερήσαμε λίγο και τελικά το ραντεβού δόθηκε την Παρασκευή 31/5 στην είσοδο του συγκροτήματος. Είχε προηγηθεί μια πρώτη συνάντηση, φυσικά, για να δούμε τον χώρο και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που μας καλούσαν. Η δράση ανακοινώθηκε και η ανταπόκριση ήταν πραγματικά ανέλπιστη. 

  Πολλά νέα αλλά και παλαιότερα μέλη μας ήρθαν εκείνο το πρωινό, με κέφι, ενθουσιασμό και πινέλα, έτοιμα να δώσουν χρώμα σ' έναν χώρο άχαρο και άχρωμο ως τότε. Μέσα σε λίγη ώρα είχαμε όλοι συντονιστεί και είχαμε ξεκινήσει να δημιουργούμε, με μια απίστευτη ευκολία κι έναν ρυθμό που δύσκολα μπορούσε κάποιος να φανταστεί πως θα 'βρισκαν τόσοι άγνωστοι  μεταξύ τους άνθρωποι, που οι περισσότεροι έπαιρναν πρώτη φορά μέρος σε μια τέτοια τοιχογραφία. Όταν όμως υπάρχει όρεξη και κοινός σκοπός, όλα γίνονται τελικά με κάποιον μαγικό τρόπο, τόσο εύκολα!!! 

  Μαζί μας από την αρχή και μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν και άνθρωποι από το σχολείο, δάσκαλοι καλλιτεχνικών και όχι μόνο.

Την πρώτη ημέρα συμμετείχαν και μερικά από τα παιδιά, κάνοντάς μας τα μοντέλα. Φτιάξαμε τα περιγράμματά τους στους τοίχους και τα ενσωματώσαμε στην τοιχογραφία. Ο ενθουσιασμός και η χαρά στα μάτια τους, μας έδωσε ήδη από την πρώτη στιγμή την δύναμη που χρειαζόμασταν. 

  Μικροί - μεγάλοι, μ' ένα πλατύ χαμόγελο βρεθήκαμε σε μια δημιουργική γιορτή που την απολαύσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Το αγκάλιασμα των ανθρώπων του σχολείου, ήταν τόσο δυνατό κι αληθινό, που μας συγκίνησε.

   Όταν συναντούμε τέτοιους ανθρώπους σε τέτοιους χώρους, νιώθουμε απίστευτη χαρά... και τη σιγουριά πως τα παιδιά μας είναι σε καλά χέρια!!! Τι καλά που υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους, ξεχνώντας πως κάνουν μια δουλειά, υπερβαίνοντας τον εαυτό τους και τα ανθρωπίνως δυνατά, όχι κάποιες φορές, μα κάθε μέρα... κάθε στιγμή. Πάολα, Χριστίνα, Σάββα, Σουζάνα, Γιάννη, Σπύρο, σας ευχαριστούμε που είστε αληθινοί!!! Είναι κι άλλοι σίγουρα, δεν είναι εύκολο να συγκρατήσει κανείς τόσα ονόματα... κρατούμε όμως τα ζεστά μάτια και τα χαμόγελα και νομίζω κανείς δεν θα μας παραπονεθεί. 

  Το συγκρότημα αυτό είναι απίστευτα τεράστιο, η δουλειά που γίνεται εκεί μέσα είναι επίσης απίστευτη κι εμείς θα προσπαθήσουμε να ξαναβρεθούμε σ' αυτόν τον χώρο και να δώσουμε ακόμη περισσότερο χρώμα και χαρά!!!

Οι μικροί φίλοι που ήρθαν να μας βοηθήσουν ήταν, εκτός από πολύτιμοι, μια ευχάριστη έκπληξη για μας!

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν!!! Ο καθένας έβαλε την πινελιά του κι όλοι μαζί ''ζωγραφίσαμε''!

Περισσότερα χρώματα... περισσότερα χαμόγελα για τα παιδιά!!!